KPSS İKTİSAT NASIL ÇALIŞILIR ve iktisat dersinde netlerini nasıl arttırmanız gerekir, üst seviyeye gelmek için nasıl bir yol izlenmesine dair tavsiyelerimize yer vereceğiz.

KPSS İKTİSAT NASIL ÇALIŞILIR

İktisat dersinde sınavda toplam 40 soru sorulmaktadır.

Değerli öğrenciler, kpss a grubunda en çok zorlanılan derslerin başında iktisat dersi gelmektedir. Çoğu aday, üniversite de bu dersin temellerini tam oturmadığı için veya yeterince görmediği için büyük zorluk çekmektedir.

Kpss A grubunda en yüksek katsayıya sahip olan derslerden biri iktisattır. Bu yüzden bu derste yapacağınız yüksek net sayısı sizi diğer adayların önüne atacağı gibi ilerleyen zamanlarda gireceğiniz kurum sınavları için de büyük avantaj sağlayacaktır.

İktisat dersi, matematik gibi zamanla oturan bir derstir. Her gün üstüne koya koya, bırakmadan, ara vermeden ilerlemeniz gerekmektedir. Bu yüzden sabırlı olmanız, zamanla iyi seviyeye geleceğinizi unutmamalısınız.

Kpss a grubunda iktisat dersi üç ana kısımdan oluşmaktadır. Bunlar; Mikro İktisat, Makro İktisat-Para Banka ve Dörtlü İktisat dediğimiz kısımlardır. Bazı adaylar sadece mikro iktisat kısmında iyi olurken bazı adaylar ise sadece makro iktisat kısmına daha hakim olur. Çok az aday ise iktisatta genel olarak iyi seviyeye gelirler. Bir yıl içinde tüm bu kısımlarda iyi seviyeye gelip yüksek netlere ulaşmak zorundasınız. Bu yüzden hata yapma olasılığınız çok az olmaktadır. Özellikle iktisat dersinde çok fazla hata yapmanız en az bir yıl kayıp yaşamanıza neden olacaktır.

KPSS İKTİSAT DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR

Öncelikle iktisat dersine çalışırken sıralamanız şu şekilde olmalıdır:

  • Mikro İktisat
  • Makro İktisat-Para Banka
  • Dörtlü İktisat

 

İlk önce mikro iktisat dersi ile başlamalısınız. Mikro iktisat kısmından sınavda 12 soru çıkmaktadır. Mikro iktisat dersinde hocanızı dinlerken mutlaka defterinize not alarak dinlemeli ve o konuyu o gün tekrar etmelisiniz. Her konunun hemen ardına ( vakit geçirmeden) çıkmış sorularını çözerek pekiştirmelisiniz. Konuyu unutmadan çıkmış soruları çözmek, konunun daha iyi oturmasını sağlayacaktır. Buradaki bir diğer önemli husus ise soruları çözerken doğru da yapsanız yanlış da yapsanız mutlaka cevapları inceleyerek, okuyarak çözmelisiniz. Hangi seçeneğin neden yanlış olduğunu, o seçenekte neler demek istediğini anlayarak ilerlemelisiniz.

KPSS İKTİSAT DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Mikro iktisat kısmı konu olarak bittikten sonra makro iktisat dersine geçmelisiniz. Makro iktisat dersine geçmeden önce 1-2 gününüzü İktisadi Düşünceler Tarihi dersine ayırmanız size makro iktisat dersini çalışırken avantaj sağlayacak ve daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Makro İktisat kısmını yine konunun hemen ardına çıkmış sorular ile destekleyerek ilerlemelisiniz.

Makro iktisat dersinden ise sınavda toplam 10 soru sorulmaktadır.

Makro İktisat dersinde ilerken diğer yandan mikro iktisat genel tekrar ve soru çözümlerinize devam etmelisiniz. Aksi takdirde makro iktisat dersini bitirene kadar mikro iktisat dersine hiç bakmamak mikro iktisat kısmınızı unutmanızı ve yavaş yavaş gerilemenizi sağlayacaktır. Bu yüzden mutlaka tekrarlarınıza önem göstermelisiniz.

Tekrarlarınızı yaparken düzenli aralıklarla yazarak, yorumlayarak yapmalısınız. Örneğin her tekrarınızda grafikleri kendiniz çizerek, yan kısmına bildiklerinizi yazarak daha sonra kitap ile karşılaştırma yapmak hem nerede eksik olduğunuzu size gösterir hem de her konunun ayrı ayrı çok iyi oturmasını sağlar.

Makro iktisat kısmı bittiğinde para-banka dersine yine aynı şekilde başlayarak bitirebilirsiniz. Para-Banka dersinden ise sınavda 4 soru gelmektedir. En son ise dörtlü iktisat dediğimiz; Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme, Türkiye Ekonomisi, İktisadi Düşünceler Tarihi dersleridir.Dörtlü iktisat kısmında çok fazla ders olmasından, en son işlenmesinden ve hocaların bu kısımları çok hızlı geçmesinden dolayı çok sık unutulan, oturmayan derslerdir. Bu yüzden dörtlü iktisat kısmına ekstra ayıracağınız her vakit size artı net olarak döneceğini unutmayın.

KPSS İKTİSAT ÖNEMLİ NOKTALAR

İktisat dersinde diğer önemli bir nokta ise doğru kaynak seçimidir. İlk kez hazırlanmaya başlayan biri ile temeli olan veya ikinci yılı olan öğrenci aynı kaynaktan çalışmaya başlayıp aynı sonuçları almalarını beklemek büyük bir hayal kırıklığı olur. Bu yüzden seviyenize uygun, baskı hataları olmayan kaynaklarla çalışarak ilerlemelisiniz.

Değerli Öğrenciler, Webde Eğitim, online eğitim merkezidir ve tüm öğrencilere ücretsizdir.. Sizin ilk defa veya daha yeni olduğunuz bu yolcuğu biz öğrencilerimizle yıllardır yapmaktayız. Webde Eğitim facebook sayfamıza katılarak Ahmet Karakoç hocamıza sorularınızı sorabilir, sınavlar hakkında daha fazla bilgi için ise iletişim kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.